Αναγνώστες

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κεφαλλονιά!

Γεια σας! Να 'μαι και πάλι (μετά από τόσο καιρό, ζητώ συγγνώμη! Υπόσχομαι να γράφω πιο συχνά απο 'δω και πέρα!) Τέλος πάντων, η Μαρία κάνει έναν διαγωνισμό για να δείξουμε τα καλά της χώρας μας (που είναι πολλά)! Εγώ λαμβάνω μέρος ως Κεφαλλονιά. Δεν ξέρω πολλά για την Κεφαλονιά μιας και την επισκέφτηκα σε αρκετά μικρή ηλικία, να όμως κάτι που βρήκα στον ιστό (λιγάκι τροποποιημένο):

Κεφαλονιά: Είμαι ένα νησί που έγινε αρκετά γνωστό το 2001, μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» Οι σκηνοθέτες πρέπει να με λάτρεψαν! Πήρα το όνομά μου από τον μυθικό Κέφαλο, ο οποίος έφτασε στο νησί σαν πρόσφυγας από την Αθήνα (δεν είμαι σίγουρη γιατί διάλεξαν να με ‘’βαφτίσουν’’ το όνομά του. Οι ακτές μου σχηματίζουν πολλούς κόλπους και ακρωτήρια ενώ ‘’μέσα μου’’ υπάρχουν και πολλά σπήλαια! Οι ακτές είναι γενικά βραχώδεις και απότομες προς το Ιόνιο, ενώ έχουν ηπιότερους σχηματισμούς προς την ανατολική πλευρά. Είμαι ένα ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο νησί, αφού κάθε χρόνο πλήττουν την περιοχή του νησιού αρκετές σεισμικές δονήσεις. Η χειρότερη ήταν το 1953, όταν μια σεισμική δόνηση κατέστρεψε όλο το νησί αφήνοντας ‘’όρθιο’’ μόνο το βορειότερο μέρος του νησιού, την χερσόνησο την Ερίσσου.

Πηγή: Βικιπαίδια. 

Και τώρα οι εικόνες:             


Τα λέμε, 
Χριστίνα!

9 σχόλια:

  1. Δεν έχω παέι αλλά φαίνονται τόσο ωραία τα νερά του. Δεν ήξερα την ιστορία με τους σεισμούς. Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω λοιπόν να βρήκες ενδιαφέρον το άρθρο μου:) Είναι γενικά ένας πολύ όμορφος προορισμός αλλά ταυτόχρονα και ένα αρκετά μεγάλο νησί με βουνά που κάπου-κάπου γίνεται κουραστικό στις μεταφορές... Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα...Κατάγομαι από την Κεφαλλονιά, έχω πάει είναι ένας πανέμορφος τόπος, συνδυάζει βουνό,πράσινο,θάλασσα..
    την λατρεύω την Κεφαλονιά
    πόσο χάρηκα που είδα αυτή σου την ανάρτηση

    ο προστάτης της Κεφαλλονιάς είναι ο Αγ.Γεράσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση! Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία! Χαίρομαι που χάρηκες με την ανάρτησή μου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Κοριτσι να σαι καλα..σ'ευχαριστω που περασες απο το λημερι μου..υπεροχη η Κεφαλονια..εχει υπεροχες γωνιες...ιδιως το Ασσος..να περνας ομορφα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαρά μου! Έχεις ένα υπέροχο μπλογκ:) Χαίρομαι που σου άρεσε η επιλογή μου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Χριστίνα είσαι η κεφαλλονιά κι είμαι η Ζάκυνθος, γειτονάκια στο χάρτη, γειτονάκια στη μπλογκογειτονιά...χαρά μου που βρεθήκαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ούτε και γω την έχω επισκεφθεί την Κεφαλλονιά, έχω ακούσει όμως πως είναι πολύ πολύ όμορφη και φαίνεται άλλωστε και από τις φωτογραφίες! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ανάρτηση!Κατάγομαι απο την Κεφαλλονιά και είναι απο τους πιο αγαπημένους μου τόπους!Την ανάρτηση σου την απόλαυσα!Φιλάκια πολλά και καλή επιτυχία σου εύχομαι στον διαγωνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή